Resa till Malawi – upplev sagolik natur och kultur

Malawi är en stat som ligger belägen i sydöstra Afrika och gränsar till Tanzania i öst, Zambia i nordväst och Mocambique i söder. Landet som är ungefär lika stort som våra svenska landskap Lappland och Ångermanland tillsammans gränsar inte till något hav men har istället sjön Malawisjön som är den tredje största sjön i hela Afrika, och som upptar 20 % av Malawis area. Så det finns många chanser till bad och vattenaktiviteter om så önskas i värmen.

Med tanke på landets olika höjdskillnader så skiljer sig även temperaturen och klimatet åt i olika delar, men varmast får du det i låglandet i söder. Man kan dela in Malawis år i tre olika säsonger eller årstider; det förekommer en svalare period mellan månaderna maj till augusti, sedan följer en varm period som dock är lite kortare, och den varar mellan september och oktober. Och till sist regnperioden som infaller mellan oktober till april. Landets regnperiod upptar en stor del av året, men temperaturerna är ändå varma för oss oavsett när vi åker och medeltemperaturerna för hela året kan ligga på 23-29 grader. Detta ger goda möjligheter att njuta av den stora sjön, upptäcka naturen, titta på djurlivet och se vad som erbjuds för kultur och spännande saker i städerna.

Lilongwe heter huvudstaden i Malawi och här bor det ungefär 1 miljoner människor. Denna plats är lika underbar att besöka året om och speciellt under sommaren så fylls hela staden av turister som vill utforska och suga in den nya kulturen. Här blir det inte svårt att komma på saker att göra, du hittar både museer, restauranger och sevärdheter och dessa har även långa öppettider vilket gör att det är svårt att missa dem. Vill du uppleva staden när det inte är rusningstrafik av turister så kan du åka under hösten, vintern eller tidig vår, då är den nämligen lite lugnare och öppnar upp många möjligheter för trevlig shopping och lugna besök i museer eller på konserter.

Det finns mycket att se när du väl kommer till Malawi, exempelvis så kan du kika in Mount Mulanje som anses vara en av de mest majestätiska sevärdheterna i hela landet. Här kan både du som klättrare och icke-klättrare njuta av attraktionen och berget stiger sig över 3000 meter upp ovanför marken. Även Mandala House är värt ett besök, denna byggnad byggdes 1882 och är den äldsta byggnaden i Malawi. När du går in i huset så finner du både ett café, en konstgalleria och även ett bibliotek där du kan hitta skrifter som går långt tillbaka i tiden. Vill du ha mer av gallerier så kan du göra ett besök på Kungoni Art Gallery där det ställs ut allt från träskulpturer till måleri och broderi. När du handlar någonting så går alla pengarna till att hjälpa lokalbefolkningen, vilket gör upplevelsen om möjligt ännu bättre. Även om landet inte är stort så märker du snabbt att det finns mycket att ta del av.

Mount Mulanje

Resa till Malawi

En av våra mest populära kombinationsresor heter ”På äventyr genom Afrika”. Denna resa tar sin avstamp i Livingstone och sedan åker vi norrut genom Zambia, Malawi och Tanzania. Under denna resa passerar vi flertalet fascinerande landskap och nationalparker, och vid stränderna längs Lake Malawi får ni uppleva det genuina Afrika på nära håll.
Läs mer om resan här.
Skriv till oss för mer information om att resa till Malawi, och andra ställen av intresse i Afrika. info@tanzaniaresor.net

Läs också:

Om safariresor till bland annat Serengeti.

Klättra till Uhuru – toppen av Afrika!

Video Malawi:

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Senaste inäggen från vår Tanzaniablogg: