Original Maasai Lodge - dansande massajkvinnor

Börja din safari på Original Maasai Lodge!

Inlägget är publicerat i kategori:

Av ganska naturliga skäl har vi nordbor ganska ofta bråttom att komma till Zanzibar när vi reser till Tanzania. Inte konstigt när man kanske lämnar en mörk vinter ryggen. Men vi rekommenderar våra resenärer i så stor utsträckning vi någonsin kan att inte ha för bråttom med safaridelan av resan. Flygresan ner till Tanzania är lång och kan vara slitsam. Kanske kommer du direkt från en riktigt stressig arbetssituation. Då är det oerhört skönt att bara få landa i Tanzania, ta in var du befinner dig och gå ner i varv. Och enligt oss finns inget bättre ställa att göra detta på än Original Masaai Lodge!

Bo på Original Maasai Lodge

Bara en knapp timme från Kilimanjaro Internationl Airport ligger boendet Original Masaai Lodge. Att bo på  Maasai Lodge under din resa till Tanzania är en minnesvärd och berikande upplevelse av flera anledningar. För det första så erbjuder lodgen en unik möjlighet att uppleva traditionell massaj-kultur på nära håll. Lodgen ägs av en stiftelse men drivs av massajerna från den närbelägna byn. Lodgen är byggd enligt massaj-tradition med hyddor i lera fast med moderna bekvämligheter. Och läget – ja läget!

Original Maasai Lodge - ett unikt boende i en unik miljö

I storslagna omgivningar

Original Maasai Lodge ligger i en fantastisk miljö, omgiven av det vackra landskapet i det tanzanianska höglandet. Du kan njuta av imponerande panoramautsikt över savannen och med både Mount Kilimanjaro och Mount Meru i fjärran. Detta ger en lugn och avkopplande atmosfär där du kan landa på riktigt innan det är dags för det stora safariäventyret. Eller för all del efter för att smälta alla intryck.

I närkontakt med massajkulturen

Original Masaai Lodge - aktiviteter

Eller bara njut

Men om du heller vill ägna dig bara 100% på att gå ner i varv och njuta av att du äntligen befinner dig i Tanzania finns nog inget bättre ställe. Masaai Lodge har en stor pool med ett helt underbar läge på sluttningen med en milsvidd utsikt över omgivningarna. Om så önskas kan du få en skön massage. Och det finns flera inbjudande platser att avnjuta en god bok eller bara sitta och kontemplera.

Om du ändå vill sätta igång ditt safariäventyr

Från Masaai Lodge är det inte långt till Arusha National park om du känner att du inte kan vänta med att få möta alla djuren. Vad vi i så fall rekommenderar är att göra en kortare vandringssafari något du inte har möjlighet att göra om du ska vidare till Ngorongoro och Serengeti.


Etiketter:

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Relaterade inlägg: