Resa till Zanzibar, Zanzibars stränder, Zanzibar resa

Reseguide till Zanzibar – din resa till Zanzibar

Drömmer du om att resa till Zanzibar? Eller har du redan bokat din resa men vill veta lite mer om destinationen? Här har vi samlat lite inspiration och information som kan vara bra att veta inför din resa till Zanzibar, din resa till det verkliga strandparadiset.

Resa till Zanzibar, Zanzibars stränder, Zanzibar resa

Lite fakta om Zanzibar

Denna underbara ö, Zanzibar, ligger ute i den Indiska oceanen och tillhör Tanzania. Dock har Zanzibar ett inre självstyre med allt som det innebär, det vill säga ett eget parlament, en egen konstitution, regering och även en egen president. Till ögruppen utanför Tanzania ingår bland annat öar som Zanzibar, Pemba, Mafiaön och några till småöar och allt som allt nåt arean ett mått på ca 2460 kvadratkilometer.

Dessa öar kallas tillsammans kryddöarna, något som kommer från deras historia som handelsnation då de utgjorde ett viktigt stopp längs med den båtväg som användes för kryddhandel, som gick mellan Afrika, Indien och Arabländer under de förkoloniala tiderna.

Resa till Zanzibar, Zanzibars stränder, Zanzibar resa

När ska du resa till Zanzibar?

Till Zanzibar kan du resa när du vill på året, det är något som vädret tillåter. Här är det nämligen tropiskt och varmt hela året och det bjud även på många soltimmar varje dag. Det underbara klimatet som håller i sig oavsett säsong gör även så att vattnet förblir varmt och behagligt att bada, snorkla eller dyka i.

Det är många som åker till Zanzibar för sol och bad semestrar, inte bara på grund av det fantastiska vädret men utan också för vad naturen har att erbjuda. Här hittar du paradisstränder som lyser av sin vita sand, turkosa hav och gröna växtlighet. Även under vattenytan fortsätter magin, eftersom detta är en korallö så finns det väldigt mycket varierande och spännande koraller och djurliv att skåda.

Resa till Zanzibar, dyka på Zanzibar

När är det varmast respektive regnigast på Zanzibar?

Resa till Zanzibar, Zanzibars stränder, Zanzibar resa, solnedgång

Hur tar du dig till Zanzibar?

Det är svårt att tänka sig att för bara 20 år sedan så fanns det knappt ingen turism på Zanzibar, men idag är det många som tar sig dit för att uppleva denna paradisö på nära håll. Stränderna här, speciellt de norra och östliga, tycker många är några av världens vackraste stränder, så om du är sugen på en bra solsemester så missa inte Zanzibars stränder.

Flyg som går från Sverige är bland annat Qatar, Ethiopian airlines, KLM och Kenya Airways, och du kan även hitta spännande och bra paketlösningar som inkluderar exempelvis safari i vårt utbud. Vi rekommenderar att man väljer en paketresa som inkluderar en tripp till fastlandet för att uppleva en magisk safari. Till fastlandet går det flera båtar så det är enkelt att vidga sina vyer från Zanzibar.

Utflykter på Zanzibar

Zanzibar är så mycket mer än strand och bad. Här finns mycket att upptäcka och uppleva. Ta en dag och gå vilse i vibrerande Stone Town. Zanzibar är känd för sina kryddodlingar så passa på att besöka en kryddodling och njut av alla dofter. I Jozani Forest så hittar du den röda colobus apan som är endemisk för Zanzibar. Jozani Forest är Tanzanias minsta national park och Zanzibars enda. Vill du hellre göra utflykter med vattenanknytning rekommenderar vi snorkling/dykning vid Mnemba, Blue Safari turen eller varför inte en liten segeltur med en traditionell dhow?

Resa till Zanzibar, Zanzibars stränder, Zanzibar resa, Stone Town

Bra att veta innan du åker till Zanzibar

Som alltid finns det några saker som är extra bra att känna till innan du packar för Zanzibar. Tidvattnet är en sådan sak. På Zanzibar har du en stor skillnad mellan ebb och flod. När det är ebb så försvinner bokstavligt talat havet särskilt på de sydöstra delarna av ön. Det är därför ingen dum idé att boka ett hotell som har pool.

I vattnet finns sjöborrar. Att packa ner badskor är därför bra. Uttagsautomater finns bara på flygplatsen och i Stone Town så om du behöver plocka ut pengar innan du lämnar stan. På Zanzibar är de flesta muslimer så ska du röra dig i Stone Town rekommender vi att du inte är allt för lättklädd.

Resa till Zanzibar, Zanzibars stränder, Zanzibar resa

Resa till Zanzibar

Vi arrangerar flera olika typer av resor till Afrika där du spenderar flera nätter på Zanzibar. Bland annat en kombinationsresa där vi bestiger Kilimanjaro. En annan mycket populär resa som vi arrangerar är kombinationen Safari i Tanzania där vi sedan samlar alla intryck och vilar upp oss på fantastiska Zanzibar.

LÄS MER OM VÅRA

Läs också:

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Senaste inäggen från vår Tanzaniablogg: