Denna underbara ö, Zanzibar, ligger ute i den Indiska oceanen och tillhör Tanzania. Dock har Zanzibar ett inre självstyre med allt som det innebär, det vill säga ett eget parlament, en egen konstitution, regering och även en egen president. Till ögruppen utanför Tanzania ingår bland annat öar som Zanzibar, Pemba, Mafiaön och några till småöar och allt som allt nåt arean ett mått på ca 2460 kvadratkilometer. Dessa öar kallas tillsammans kryddöarna, något som kommer från deras historia som handelsnation då de utgjorde ett viktigt stopp längs med den båtväg som användes för kryddhandel, som gick mellan Afrika, Indien och Arabländer under de förkoloniala tiderna.

Res till ön Zanzibar för en fantastisk strandupplevelse

Till Zanzibar kan du resa när du vill på året, det är något som vädret tillåter. Här är det nämligen tropiskt och varmt hela året och det bjud även på många soltimmar varje dag. Det underbara klimatet som håller i sig oavsett säsong gör även så att vattnet förblir varmt och behagligt att bada, snorkla eller dyka i. Det är många som åker till Zanzibar för sol och bad semestrar, inte bara på grund av det fantastiska vädret men utan också för vad naturen har att erbjuda. Här hittar du paradisstränder som lyser av sin vita sand, turkosa hav och gröna växtlighet. Även under vattenytan fortsätter magin, eftersom detta är en korallö så finns det väldigt mycket varierande och spännande koraller och djurliv att skåda.

Men vill du komma när det är som bäst, eller snarare som varmast, så gäller det att flyga dit under perioden januari-februari. Då får du en temperatur på mellan 24-32 grader. Men du kan också resa mellan juni till oktober då temperaturen fortfarande är väldigt hög; mellan 22 till 30 grader. Under dessa nämnda tidpunkter så är även nederbörden låg och du slipper slösa bort tid på att ta skydd från regn. Regnperioderna upplever du mellan mars och maj, samt i november och december. Läs guide om vädret och bästa tiden på året att besöka att besöka Tanzania. 

Det är svårt att tänka sig att för bara 20 år sedan så fanns det ingen turism på Zanzibar, men idag är det många som tar sig dit för att uppleva denna paradisö på nära håll. Stränderna här, speciellt de norra och västliga, anses vara några av världens vackraste stränder, så om du är sugen på en bra solsemester så är det här inget som bör missas. Flyg som går från Sverige är bland annat KLM och Kenya Airways, och du kan även hitta spännande och bra paketlösningar som inkluderar exempelvis safari i vårt utbud. Vi rekommenderar att man väljer en paketresa som inkluderar en tripp till fastlandet för att uppleva en magisk safari. Till fastlandet går det flera båtar så det är enkelt att vidga sina vyer från Zanzibar.

Resa till Zanzibar

Vi arrangerar flera olika typer av resor till Afrika där en eller flera nätter spenderas på Zanzibar. Bland annat en kombinationsresa där vi bestiger Kilimanjaro. En annan mycket populär resa som vi arrangerar är kombinationen Safari i Tanzania där vi sedan samlar alla intryck och vilar upp oss på fantastiska Zanzibar Retreat Hotel.

Skriv till info@tanzaniaresor.net för mer information om att resa till Zanzibar.

Läs också:

Reseguide Tanzania.

Fakta om Tanzania.

Guide Zambia.

Guide Malawi.