Lake Manyara nationalpark – där flamingos flockas

I norr finns det ännu fler nationalparker att välja mellan utöver de två kanske mest kända Serengeti & Ngorongoro. Här hittar du t.ex nationalparken Lake Manyara.

Lake Manyaras natur

I Lake Manyara NP hittar du inte samma savanntäckande natur som man brukar föreställa sig när man tänker på just safari, utan istället bjuds du på en natur dels bestående av sjön Manyara dels en yta som till stor del trädtäckt. Skogen består av accacia träd men du hittar även baobab-trädet här.
Lake Manyara ligger vid foten av Vift Valley. Parken är väl värt ett besök och eftersom den ligger belägen på vägen till Serengeti och Ngorongoro så blir den även smidig att hinna med. 

Lake Manyaras djurliv

Varför folk drar sig hit är mycket på grund av att få se naturen här, men även för de trädklättrande lejonen, sodasjön som lockar tusentals rosa flamingos och ett av Tanzanias största elefantbestånd .

Självklart är parken även hem till en mängd däggdjur. Mest känd är parken som sagt för sina trädklättrande parker. Här och i Queen Elizabeth National Park i i Uganda är platser du kan hitta lejon med denna sällsynta vana. Varför dessa lejon klättrar i träd har man ingen förklaring till. Du hittar även apor som babianer & blå och grön markatta i Lake Manyara.

Dessutom bor här i Lake Manyara zebra, giraff, gnu, flodhästar, buffel, vårtsvin, olika antiloper och ellipsvattenbock .

Parkens rika fågelliv

I parken håller inte färre än 400 fågelarter till så det är verkligen ett paradis för fågelälskaren. Exempel på arter som lever i parken är silverkindad näshornsfågel, maraboustork, vitryggad gam, kronörn, tofspärlhöna och många fler.

vett & etikett på safarin

Läs mer om

Safari i Tanzania

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Senaste inäggen från vår Tanzaniablogg: