Nyerere, Safari i Tanzania - vildhhund

Nyerere NP – Tanzanias & Afrikas största nationalpark

Afrikas största park ligger i sydöstra Tanzania och heter Nyerere National Park (tidigare Selous Game Reserve). Naturen här består till stor del av öppna gräsmarker och miomboskog. Även om denna parken är den allra största så är den inte alls lika välbesökt, nästan all safariturism sker i norr, men det finns många anledningar till att fundera kring denna park med.

Tidigare viltreservatet Selous

Denna park var tidigare inte ett naturreservat som flera av de andra parkerna, utan istället ett viltreservat. Detta betyder att reglerna var lite lösare och det fanns därför mer rum för aktiviteter. Sedan 2019 är dock stora delar nu naturreservat, därav det nya namnet Nyerere (tidigare Selous).
I parken kan du bland annat köra game drives nattetid, ta safariturer till fots och även till och med fiska. Även jakt är tillåtet i huvuddelen av Nyerere National Park, dock är den reglerad och är en del av naturvårdsprogrammet för parken. 


Djurliv i Nyerere NP

Om du åker till Nyerere National Park så kommer du med stor sannolikhet att få se både elefanter, Lichtensteins koantiloper, afrikanska bufflar och ett fantastiskt fågelliv. Även lejon och hyenor finns det gott om, och om du har tur så får du även chansen att se en afrikansk vildhund. 

Bästa tiden att besöka Nyerere NP

För att få ut det mesta av denna park så gäller det att ha koll på säsongen, den bästa tiden är runt juni till november. Under resterande tid på året så riskerar du att stöta på områden som är översvämmade och svåra att ta sig fram på, på grund av regn. Men tar du dig dit under högsäsong så kommer du få en fantastisk upplevelse.

Safari i Tanzania

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Senaste inäggen från vår Tanzaniablogg: