Ngorongoro utsikt

Ngorongoro Conservation Area

Det finns även en aktiv vulkan i anslutning till Ngorongoro, i den nordöstra riktningen. Men om du tar dig till väst så ser naturen lite annorlunda ut. Här bjuds på platta och öppna vyer och här börjar det som kallas Serengetislätten. I Ngorongoro har man hittat fossil efter våra förfäder i lagren av lava.  Museet som ligger här, får ofta ett snabbt besök av turister som vill varva sin safariupplevelse med historiska upplevelser.

LÄS MER OM

Ngorongoro – ett naturskyddsområde

Ngorongoro är ett naturskyddsområde och inte en nationalpark som många av de andra safariområdena i Tanzania. Därför kan du hitta flera massajbyar här. Eftersom detta är ett naturskyddsområde så är det andra regler som gäller. Detta för att massajerna ska kunna fortsätta ha rätt att bo och hålla sin boskap på sitt traditionella sätt här. Reglerna är utformade för att se till så att massajerna kan både leva och utnyttja områdena samtidigt som den omgivande naturen skyddas. 

Ngorongorokratern

Men för dig som safariintresserad så är det den ca 20 km breda Ngorongorokratern som lockar allra mest då det försiggår ett vilt djurliv nere på dess 600 m djupa botten. Här finns det gott om djur att se, bland annat ca 20 000 stora däggdjur, och det är den bästa platsen för dig som har hoppats på att få skymta den svarta noshörningen. Men du kommer även få syn på lejon, hyenor, geparder och schakaler när du är här, samt gnuer, afrikanska bufflar, zebror, elefanter, gaseller och flodhästar. Även fågellivet här är rikligt.

Safari i Tanzania

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Senaste inäggen från vår Tanzaniablogg: