Katavi National Park

Katavi National Park

Katavi national park ligger i den östra delen av Great Rift Valley, nära Tanganyikasjön i sydvästra Tanzania. I Katavi lever vissa däggdjursarter som du inte kan se i de mer kända och välbesökta parkerna i norra Tanzania, bland annat puku, stor rörbock, hästantilop och sabelantilop. 

Katavi nationalpark är Tanzanias tredje största park men definitivt bland de minst besökta. Trots att det är en av landets största parker får den lika många besökare på ett år som Serengeti får på en dag! Här finns fler lejon än människor och eftersom det krävs ett flyg eller extra resdagar för att ta sig till Katavi är det inte många turister som är hittar hit. Och detta trots att du ibland möts av impalor och giraffer redan på landningsbanan…  

Fler än 400 fågelarter har observerats här, bland dem många sjö- och rovfåglar. Några exempel på sällsynta fågelarter du kan hitta är larmfåglar, papegojor, musfåglar, nattskärror och svarthäger. Man har till och med observerat svartbrynad albatross, men det har rört sig om slumpartade besök. 

En safari i Katavi är unik och erbjuder ett fantastiskt överflöd av djurliv (flodhästar i överflöd och till och med leoparder) i en i stort sett orörd park som du nästan har för dig själv.

Unna dig en safari

LÄR DIG ALLT OM SAFARI

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Senaste inäggen från vår Tanzaniablogg: