safari i tanzania, Ruaha National Park, kudu antilop

Ruaha National Park

I hjärtat av Tanzania hittar du dess näst största nationalpark, Ruaha, ungefär 60 mil från Dar es Salaam. Parken som har fått sitt namn från hehe språkets Luhava, som betyder den stora floden och floden som det syftas på är Great Rusha River. Som en livgivande åder slingrar den sig i parken och ger liv till parkens invånare. Framförallt under årets torra månader då djuren flockas längs floden för att få vatten.

Populärt val för återkommande safaribesökare.

Trots sin stora landmassa finner du bara en handfull boenden i Rusha National Park. Safariturer görs framförallt i parkens sydöstra delar där du finner the Great Ruaha River. Ruahas vilda känsla skiljer den från andra reservat, vilket gör den till ett populärt val för återkommande östafrikanska safaribesökare.

Vill du veta mer om safari?

Ruaha National Park ’s invånare

Parken är ett paradis för fågelälskare och du hittar dryga 570 fågelarter här. Men parken är såklart hem till en mängd andra djur. En av dess mer ovanliga invånare är den utrotningshotade afrikanska vildhunden. Fler arter du har möjlighet att träffa på är sabelantilop, kudu och hästantilop. Även de mer kända som lejon, geparder, giraffer & zebror tillsammans med många fler kallar Ruaha sitt hem.

På senare år har man med stor framgång genom olika konservationsmetoder lyckats få ner den höga närvaron av tsetseflugan.

Storlek: 20 000 km2
Bästa tid för besök: Juni-oktober
Regnperiod: November-maj
Ta sig hit: Bil & flyg. Enklast är flyg från Dar es Salaam eller Arusha.

RES MED KENZAN TRAVEL TILL RUAHA NATIONAL PARK

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Senaste inäggen från vår Tanzaniablogg: