Hemma igen från ytterligare ett magiskt besök i storslagna Tanzania

Inlägget är publicerat i kategori:

Nu är jag hemma igen från en av mina oräkneliga, fantastiska, inspirerande och lärorika resor till mitt kära Tanzania. Det spelar ingen roll hur många gånger jag besöker landet, jag kommer alltid hem med något nytt i bagaget. Nya upplevelser, insikter & förbättringsåtgärder.

På plats hos Croassroads Safaris

Som vanligt har resan bestått av en del kontorsjobb. Att få möjlighet att sitta på plats på kontoret hos vår safariarrangör Crossroads Safaris är ovärderligt. På så sätt kan vi dela så mycket kunskap och erfarenheter som gör att vi på båda håll kan förbättra våra resor än mer.

En himla massa boenden och kul aktiviteter

Men resan har i vanlig ordning även innehållit mycket annat. Jag har besökt så många nya hotell och lodger, framför allt i Arusha och Karatuområdet. Besöken är förstås ytterst värdefulla för att kunna erbjuda dig ett boende som passar just dina önskemål.

När jag var i Karatu passade jag också på att ta en sväng till Mto wa Mbu igen för att testa ännu fler roliga aktiviteter. Den här gången tog jag en cykeltur bland bananodlingar och risfält Jag fick även nöjet att besöka en skola i trakten. Väldigt god lunch fick jag smaka på Mtoni Restaurant.

Walkingsafari vid Ndutu sjön

En walkingsafari vid Ndutu sjön bland flamingos och flodhästar blev en annan stor upplevelse denna gång. Det är något särskilt när man får komma ner på marken och verkligen känna närheten till de vilda djuren. Inte blev det mindre spännande av att vi såg alldeles färska lejonspår…

Att besöka Tanzania under regnsäsong

Tanzania har äntligen fått hett efterlängtat regn. Torkan har varit riktigt svår de senaste åren men nu har landskapet färgats grönt igen. Den här tiden på året, april-maj, är regnperiod i Tanzania. Ett utmärkt tillfälle för dig som reser med en begränsad budget och inte tycker att det är viktigast att maxa antalet soltimmar, att besöka Tanzania. Priserna är lägre både hos parkerna och boenden. Det är dessutom betydligt färre besökare i parkerna. Och landskapet är grönt! 

Bra guider är A & O

Jag måste få passa på att berömma våra fantastiska guider som vågar ta sina gäster bort från de vanligaste allfartsvägarna. Att få uppleva djurmöten utan sällskap av andra safarifordon är en obeskrivlig känsla!

Arusha National Park

Ett slag måste även slås för den lite bortglömda Arusha National Park. Den besökte jag denna gång och blev riktigt imponerad. Parken ligger ganska nära Arusha och därmed är väldigt lättåtkomlig. Vi fick även uppleva en imponerande mängd djurmöten. Och vilken walking safari jag fick uppleva!

Arusha National Park ligger dessutom ännu närmare Maasai Lodge, ett boende som jag verkligen varmt kan rekommendera. Ett par dygn här är den perfekta början eller avslutningen på din Tanzania safari.

Möten som gör mig varm i hjärtat

Varje gång jag kommer till Tanzania blir jag lika varm om hjärtat för det otroligt hjärtliga bemötandet och omsorgen som möter en av människorna här. Och som alltid är det kanske just alla möten som lämnar allra störst avtryck.

Nu är det skönt att vara hemma men visst längtar jag redan lite efter nästa gång! //Ella


Etiketter:

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Relaterade inlägg: