En aktivitetsfylld dag i Mto wa Mbu

Inlägget är publicerat i kategori:

Visst är det så att en safari är den absoluta höjdpunkten på din safariresa men glöm inte att även uppleva den spännande, färgrika tanzaniska kulturen! I den lilla byn Mbo wa Mbu, perfekt belägen med närhet till de fantastiska nationalparkerna Lake Manyara, Ngorongoro och Tarangire har du möjlighet till många inspirerande aktiviteter. Låt oss nämna några:

Gå en rundvandring i byn Mto wa Mbu

Genom hela byn går en vattenådra vilket gör marken väldigt bördig så till skillnad mot det omgivande landskapet är här grönt och frodigt. Det finns stora bananplanteringar och även risodlingar. På din tur genom byn får du möjlighet att se hur bananer odlas och skördas, smaka bananöl, besöka den lilla hantverksverkstaden och upptäcka byns marknad. Ett fint sätt att komma närmare vardagslivet på den tanzaniska andsbygden.

Gå en matlagningskurs

Gillar du matlagning så kan vi varm rekommendera att gå en matlagningskurs. Du börjar dagen med ett besök på den lokala marknaden för att göra inköpen till dagens maträtter. Sedan fortsätter ni till den trevliga restaurangen Mtoni Restaurant där ni tillagar olika lokala rätter. Finns det något bättre sätt att lära känna en kultur än genom dess mat!

Ta en cykeltur till en massajby

Att åka på safari innebär många timmar i bil. Det kan därför vara extra skönt att sticka emellan med en mer fysisk aktivitet. Från Mto wa Mbu kan du ta en cykeltur ut till en närbelägen massajby för att närmare stifta bekantskap med den fascinerande massajkulturen. I massajbyn finns även möjlighet att köpa vackra pärlarbeten av massajkvinnorna så ta med lite kontanter.

Lär dig måla med kisutekniken

Längs vägens alla souvenirbutiker har du säkert sett färgstarka målningar gjorda med den speciella kisutekniken. Tekniken innebär att du breder på färgen på målarduken med en spatel. Här i Mto wa Mbu kan du själv gå en snabbkurs för att lära dig hur det går till. Då får du dessutom med dig ett särskilt speciellt minne här ifrån. 

Det var några av alla aktiviteter som Mto wa Mbu erbjuder. Ytterligare några av alla aktiviteter du kan göra här i området:
Miwaleni lake och vattenfall:
Papyrussjön är så vacker med ett rikt fågelliv med ett omgärdande vackert landskap. Du gör även ett stopp hos Rangi stammen för att träna traditionell korg- och mattvävning.
Karatu kaffecyklings tur:
I denna turné förutom att uppleva kaffeprocessen; du kommer också att cykla genom jordbruksmarker och byar i Karatu-höglandet för att lära dig om den Iraqw-stammens livsstil och historia; se hur lokal bryggning går till och besöka den lokala tegelfabriken.
Selela skogsvandring:
I den här turen kommer du att vandra in i Selelas underjordiska vattenskog omgärdad av fågelsång. Skogen är belägen vid foten av Great Vift Valley. Du besöker också små salt-elefantgrottor. Turen kan förlängas till övre Kitete Elephant-korridoren genom Great Rift Valley.


Vi hjälper dig gärna med fler förslag och bokningar.

VÅRA RESOR TILL

Bild: Cathinka Ingman, Algarve


Etiketter:

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Relaterade inlägg: