Båtar på Rufiji River

På safari längs Rufiji floden

Inlägget är publicerat i kategori:

Vi har precis kommit tillbaka från vår djurskådning i Nyerere National Park men redan är det dags för nästa äventyr – vi ska på safari längs Rufiji floden. Rufiji är en av Tanzanias största floder och den mynnar så småningom om ut i Indiska Oceanen. Deltat vid mynningen har de största mangroveträsken i östra Afrika men dit ska vi inte idag.

Bara strax bortom Selous Jimbiza Camp, campen där vi bor, hasar vi ner längs flodbanken. Det blir tydligt uppenbart hur stor skillnaden mellan ebb och flod kan vara här. Invid vår båt för kvällen pågår det tanzaniska vardagslivet där kvinnorna från byn tvättar sina kläder.

Kvinnor som tvättar kläder längs Rufiji River

Sakta längs Rufiji i en flodbåt

Sakta glider vi uppströms längs floden ackompanjerade av smattrandet från den öppna flodbåtens inte helt moderna motor. Vår guide tar oss längs flodbanken där vi får se olika sorters djur. Vi ser bland annat fågelarteren biätaren och två olika arter kungsfiskare. En flock apor leker i träden som växer längs strandkanten och en krokodilbäbis dyker upp bredvid oss från ingenstans. Här och var ser vi även andra camper ligga som ett litet pärlband längs floden. 

Apor som leker längs Rufiji

Och en himla massa flodhästar

Hela tiden hör vi flodhästarna samtala med varandra. Vi kan se dem överallt i floden. Plötsligt kommer vi lite väl nära en hel hög flodhästar och som högljutt protesterar över vår alldeles för nära närvaro, så högljutt så att vi alla hoppar till och snabbt tar oss därifrån. Vår guide & skeppare är dock coollugna.

Medan solen sänker sig i fjärran går vi iland på den motsatta strandbanken. En strandbank med sand lika fin som bästa paradisstrand. Här hade jag kunnat tillbringa morgondagen och bara njuta av omgivningens otroligt vackra natur. Som ett brinnande klot sänker sig solen bakom fjärran palmer och det har blivit dags att säga tack för en otrolig dag.

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Relaterade inlägg: