Rida på Zanzibar – Utforska paradisön från hästryggen

Inlägget är publicerat i kategori:

Zanzibar, den förtrollande ögruppen utanför Tanzanias östkust, är känd för sina vita sandstränder, azurblått vatten och kulturella rikedomar. Men vad sägs om att utforska denna tropiska pärla från en annan synvinkel – hästryggen? Att rida på Zanzibar ger dig möjligheten att uppleva öns naturliga skönhet och charm på ett unikt sätt. Här är några förslag på platser där du kan njuta av spännande ridäventyr.

Ridning på norra delen av Zanzibar Nungwi & Kendwa

Zanzibar Horse Club har två stall, ett i Nungwi och ett i Kidoti vilket gör att de erbjuder olika turer på den norra och nordvästra delen av Zanzibar. Här kan du rida längs de vidsträckta stränderna i Nungwi & Kendwa. Men.också i inlandet där du kan få uppleva ett Zanzibar även bortanför de mer turistiga stränderna. Zanzibar Horse Club erbjuder även möjligheter att få simma med hästar.

Bilderna kommer från Zanzibar Horse Club

Ridning på nordöstra och västra kusten av Zanzibar

Ett annat stall på Zanzibar är Zanzibar Horse Safaris. Även de har två stall, ett på nordöstra kusten i den lilla byn Kiwengwa och ett i anslutning till Sea Cliff Resort på den mellersta västra kusten.

Kiwengwa, en pittoresk by på Zanzibars östkust, som erbjuder fantastiska möjligheter för hästälskare. Här kan du göra ridturer genom byn, över stränderna och genom kokosnötplantagerna. Dessa lugna ridturer tar dig till platser som sällan besöks av vanliga turister och ger dig en autentisk inblick i det lokala livet.

Att rida på Zanzibar är inte bara ett sätt att uppleva ön från ett unikt perspektiv, utan det ger också möjlighet att komma nära dess rika kultur och natur. Oavsett om du är en erfaren ryttare eller en nybörjare, finns det alternativ för alla på denna exotiska destination. Så sadla om och ge dig ut på ett äventyr genom Zanzibars sagolika landskap – hästryggen väntar på att visa dig paradisön från dess mest majestätiska vinkel.

Glöm inte att kontrollera att din reseförsäkring inkluderar äventyrsaktiviteter såsom tex hästridning.


Etiketter:

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Relaterade inlägg: