Vandra i Tanzania, flera förslag för alla typer av vandrare

Äventyrliga upplevelser – Vandra i Tanzania

Inlägget är publicerat i kategori:

Att åka på safari i Tanzania är en oslagbar upplevelse. Att få möta djuren i deras naturliga habitat, avnjuta storslagna landskap och stifta bekanskap med spännande kulturer. Men en safari i Tanzania innebär också en hel del tid i bil. Så är du en person som verkligen gillar att röra på dig kanske du ska fundera på att lägga in en vandring eller två under din Tanzaniaresa?
Det finns vandringar för alla. Från den mera avancerade vandraren som är ute efter flerdagarsäventyr till dig som nöjer dig med ett par timmar.

Här kommer några tips på vandringar i området runt Arusha dit de flesta av våra safariresor går.

För den mer avancerade vandraren

För dig som är ute efter en rejäl utmaning så finns flera alternativ att välja mellan, allt beroende på hur mycket tid du har till förfogande.

Bestig Kilimanjaro

Mount Meru – för dig som vill slippa att trängas

Att bestiga Mount Meru är en spännande och belönande utmaning, och det finns flera anledningar till varför det kan vara ett utmärkt alternativ till Kilimanjaro. Mount Meru är faktiskt det näst högsta berget i Tanzania och det fjärde högsta i Afrika, vilket ger en imponerande höjd på 4 566 meter. Trots att det är något lägre än Kilimanjaro erbjuder Mount Meru en unik och varierad terräng, inklusive tropisk regnskog, alpin ödemark och dramatiska kraterlandskap.

En fördel med att välja Mount Meru är att det är mindre trångt än Kilimanjaro. Medan Kilimanjaro är en populär destination och kan vara ganska trång under högsäsongen, erbjuder Mount Meru en mer avskild och intim upplevelse för dem som söker stillhet och lugn. Dessutom tar bestigningen av Mount Meru vanligtvis 3–4 dagar, vilket är kortare än de flesta av Kilimanjaros rutter. Detta gör det till ett utmärkt val för dem som har begränsad tid men fortfarande vill uppleva en fantastisk bestigning av berg.
Utgångspunkt: trakterna runt Arusha

Ol Doinyo Lengai


Att bestiga Ol Doinyo Lengai är en unik och andlig upplevelse. Belägen i norra Tanzania i närheten av Lake Natron, är detta det enda aktiva koldioxidvulkanen i världen. Trots sin relativt blygsamma höjd på 2 878 meter bjuder berget på utmaningar med sin branta och klippiga terräng. Från toppen kan man njuta av en spektakulär utsikt över omgivande landskap och Lake Natron. Dess betydelse i Maasai-kulturen (det var enligt deras tro på detta berg guden Engai skapade massajerna. till denna upplevelse, vilket gör bestigningen av Ol Doinyo Lengai till en resa för både kropp och själ.

Vandringen startar vanligtvis mitt i natten för att kunna avnjuta soluppgången från toppen.
Utgångspunkt: trakterna runt Lake Natron


För dig som önskar en längre vandring i Tanzania

För dig som önskar en flerdagarsvandring men inte är så sågen på att bestiga berg finns andra alternativ. Som tex vandringen mellan Lake Natron och Olduvai. Du går valda delar och transporteras andra med bil andra. En 3-dagars vandring genom storslagna landskap!
Utgångspunkt: trakterna runt Lake Natron

För dig som mer är ute efter en hel- eller halvdagsutflykt

Men även för dig som mer är ute efter ett avbrott i din safari med en hel- eller halvdagsutflykt finns många alternativ. Dels kan du göra vandringar i några av parkerna såsom Arusha nationalpark och Tarangire, dels finns vandringar utanför parkerna där du kan vandra mer fritt. 

Mount Meru vattenfall

Mount Meru är hem åt många vattenfall men till det största som lämpligt nog heter just Mount Meru vattenfall finns det en  lagom lång vandring om ca 4-5 km. Det här är en vandring som det flesta av oss klarar av men vär beredd på att det kan vara lite halt och du kommer definitivt bli blöt om fötterna.
Utgångspunkt: trakterna runt Arusha

Empakaai-kratern

Ca 40 km från den betydligt mer kända Ngorongoro hittar du Empakaai-kratern där du kan göra en härlig vandring på ca 5 km. Rent tekniskt en ganska enkel vandring men du kommer gå ner – och upp – i kratern, en höjdskillnad på 300 m i värmen vilket kan vara nog så utmanande. Vandringen i kratern tar dig genom frodig skog och öppna slätter, där du kan stöta på olika arter av fåglar och däggdjur, inklusive bufflar och olika antiloper. 
Utgångspunkt: trakterna runt Ngorongoro

Mot vattenfallet Ngare Sero 

Det var ett litet urval av vandringar du kan göra när du reser till Tanzania.


Etiketter:

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Relaterade inlägg: