7 vanliga frågor resenärer ställer inför en Tanzaniaresa

Inlägget är publicerat i kategori:

Att planera en resa till Tanzania är roligt och spännande. Det är ett land som erbjuder en fantastisk kombination av safariäventyr, en rik kultur, otrolig natur och vackra stränder. Men det dyker säkert också upp en hel uppsjö frågor i tankarna under planerandet. Här ska vi försöka svara på några av det absolut vanligaste frågorna som brukar komma inför Tanzaniaresan.

Vilken är den bästa tiden att besöka Tanzania?

Antagligen den absolut vanligaste frågan men inte helt enkel att svara på för det beror på varför du reser till Tanzania, dina speciella intressen och vad du prioriterar mest. 

Tanzania har ett varmt och tropiskt klimat året runt, men det finns vissa perioder som kan vara mer fördelaktiga för att uppleva specifika sevärdheter. Den bästa tiden för safariturer är oftast under den torra säsongen mellan juni och oktober. Detta gäller särskilt om du vill uppleva migrationen. Men det är också högsäsong med mycket turister och högre priser. 

Är du känslig för regn så kanske du ska undvika maj då det ofta kommer stora mängder regn. Men å andra sidan är det färre turister och billigare priser.

Resa till Zanzibar, Zanzibars stränder, Zanzibar resa

Vilka vaccinationskrav och hälsoråd behöver jag för Tanzania?

Innan du reser till Tanzania är det viktigt att konsultera din läkare eller en vaccinationsmottagning för att få råd om vilka vaccinationer du behöver. Vanliga rekommenderade vaccinationer inkluderar gula febern, hepatit A och B, stelkramp och mässling. Malaria är också förekommande i vissa delar av landet, så ta med myggmedel och rådgör med din läkare om malariaprofylax.

Behöver jag ett visum för att besöka Tanzania?

Ja, svenska medborgare behöver ett visum för att besöka Tanzania. Du kan ansöka om e-visum på Tanzanias regeringswebbplats här:

Vilka är de bästa platserna för safari i Tanzania?

Återigen beror det på dina intressen. Tanzania är känt för sina fantastiska nationalparker och reservat. De mest populära destinationerna för safari inkluderar Serengeti nationalpark, Ngorongoro-kratern, Tarangire nationalpark, Lake Manyara nationalpark, som alla ligger i norra Tanzania och Nyerere NP som ligger i södra. Varje område erbjuder unika möjligheter att se en mängd vilda djur i deras naturliga miljö.

Serengeti - safari i Tanzania - giraffer

Vad bör jag packa för min Tanzania-resa?

Det är viktigt att packa lämpliga kläder och utrustning för att möta de olika aktiviteterna och klimatet. För safari, klä dig i neutrala färger och lätta, andningsbara kläder. Glöm inte att ta med en bra kikare, kamera, solskyddsmedel, hatt och bekväma skor för vandringar.

Är det säkert att resa runt i Tanzania?

Tanzania anses generellt som ett säkert resmål för turister, men det är viktigt att vara medveten om din omgivning och följa vanliga säkerhetsförsiktigheter. Var extra försiktig med dina ägodelar i trånga och livliga områden, undvik att bära dyra smycken eller elektronik och använd kassaskåp på hotell för värdesaker. Kontrollera alltid på Sweden Abroad  för aktuell information innan avresa.

Resa till Tanzania. Tanzania resa, safari Tanzania, Tanzania safari

Hur fungerar det med dricks i Tanzania?

Att ge dricks är en vanlig praxis i Tanzania, särskilt inom turistsektorn. På restauranger och hotell är det vanligt att lämna en dricks på cirka 10-15% av räkningen om inte en serviceavgift redan ingår. Under safariturer är ett bra riktmärke ca USD 10 per person och dag. Mer om ni är otroligt nöjda mindre om inte.

LÄS MER OM

Hoppas att du nu känner dig lite bättre rustad för att planera din spännande resa till Tanzania! Vi hjälper dig såklart mer än gärna med planeringen av din Tanzaniaresa. Kontakta oss på info(@)kenzantravel.se eller på telefon 08-30 21 03 för mer information.


Etiketter:

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Relaterade inlägg: