Resa till Zanzibar, Zanzibars stränder, Zanzibar resa, segla dow

Vad säger Ella om att resa till Tanzania?

Inlägget är publicerat i kategori:

När Ella åkte till Tanzania tidigare i höstas åkte hon med ett antal frågor i bagaget. Nu är det dags för att sammanfatta svaren.

Hur fungerar flyget till Tanzania?  

Själva flygningen fungerade helt som vanligt förutom att vi hade munbind på hela tiden. Men antalet avgångar är självklart färre pga rådande pandemi. Bl.a Qatar & Ethiopian tar dig till Tanzania idag.

Går det att göra safari på ett tryggt sätt? 

Absolut, egentligen det enklaste i världen. Boka safari i egen jeep så slipper du trängas i bilen. Om du vill vara extra försiktig kan du undvika rastplatserna men det är inga svårigheter att hålla rekommenderade avstånd till andra turister. På de olika boenden kan man också hålla distans och med fördel väljer du ett mindre boende.

Hur överlever våra samarbetspartners som är så beroende av turismen och som inte har samma ekonomiska skyddsnät som vi har?  

Egentligen så är de helt otroliga. De berättade för mig att de var nöjda så länge de har mat på bordet varje dag. För att få det så kan de helt enkelt skaffa sig en åkerlapp och där odlar de mat till det egna middagsbordet och eventuella överskott säljs på marknaden. Annars är de duktiga på att hjälpa varandra.

Har djurlivet och naturen påverkats av pandemin? 

Inte så mycket men i så fall till det positiva då det har varit färre turister under denna perioden.

Om du vill läsa mer om Ellas senaste resa så har du länkar här:

En flygresa till Tanzania i coronatider

Äntligen i Tanzania

Dags för safari!

Tillbaka på Zanzibar

Tveka inte att kontakta oss om du har ännu fler frågor så berättar vi gärna mer. Med en bra reseförsäkring och flexibla avbokningsregler kan du förverkliga drömresan redan nu. 

Ps. Här kan du läsa vad de tanzaniska myndigheterna säger om att resa till Tanzania under pandemin.


Etiketter:

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Relaterade inlägg: