En skön vandring vid Lake Natron – Ngare Sero Waterfall

Inlägget är publicerat i kategori:

Att vandra när termometern passerat 35 grader är kanske inte det absolut första du tänker på. Och den arla morgonen har redan passerat med soluppgång över Ol Doinyo Lengai och rosaskimrande flamingos i strandkanten av Lake Natron. Men vandra ska det göras och därmed basta. Och i och med att vandringen går genom massajland görs den tillsammans med din massajguide.

Mot Ngare Sero Waterfall längs floden Saitoti

De första hundra metrarna av Ngare Sero Waterfall-vandringen ser inte särskilt imponerande ut. Men snart börjar du omges av de höga klippväggarna i ravinen och den behagliga promenadvägen ersätts av mer äventyrliga stigar. Och klimatet blir ett helt annat. Temperaturen sjunker, luften blir klarare.

Vandringen tar dig längs botten av ravinen. Huvudsakligen går du över stenarna längs Saitoti-floden, men du korsar floden flera gånger. Ibland går du helt enkelt upp längs flodbädden! Så räkna definitivt med att bli ordentligt blöt. Det innebär också att badskor alternativt skor som sitter bra på foten men som du inte bryr dig om utifall de blir blöta är ett bra tips. 

En höjdpunkt på många sätt

Så når du det till slut, det riktigt mäktiga fallet Ngare Sero, som faktiskt inte är en del av floden du gått längs utan kastar sig ner från berget ovanför. Att slänga sig i den naturliga poolen är så skönt efter vandringen upp, även om den inte är särskilt betungande. Du kan dessutom fortsätta floden upp ytterligare en liten bit genom grottan till vänster om fallet. Där hittar du ytterligare ett vattenfall, inte lika högt men bredare.

Det är otroligt behagligt häruppe så be din lodge om en termos kaffe så kan du stanna en stund, bada & fika innan det är dags att ta dig tillbaka mot bilen igen.

Om din safari tar dig till trakterna av Lake Natron missa inte denna vandring! Den är verkligen en upplevelse.

Bra fakta:

Vandringsfakta
Start/mål: -2.638648, 35.873536
Längd: ca 5 km t/r
Tid: ca 2 timmar men beror på hur länge du är vid Ngare Sero Waterfall
Höjdmeter: drygt 300
Tips: Ta med fika från ditt boende. Väldigt mysigt vid vattenfallet så det går att hänga där en stund.


Etiketter:

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Relaterade inlägg: