När vi får grym feedback från våra gäster!

Inlägget är publicerat i kategori:

Vi har sagt det förut och kommer säkert säga det igen – vi älskar att få feedback från våra gäster. Att få veta vad som uppskattas allra mest och var det finns förbättringspotential är självklart otroligt viktigt för oss – för att sträva efter att bli änne bättre är en ständigt, pågående process här hos oss på Kenzan Travel.
Så följ med på Edwins resa. Läs om vad han uppskattade mest och också vad han tycker kunde varit ännu bättre:

Vi har nu varit tillbaka hemma i nästan två månader men minns fortfarande varmt livets resa vi hade med er – den var verkligen mycket, mycket, mycket bra!

Safarin

Höjdpunkterna – i mycket hög grad safarin – att vakna upp till giraffer som äter sin frukost bakom tältet är ganska unikt, liksom ljudet av impala som strövar runt lägret precis utanför tältet på natten med lejon och elefanter och flodhästar på avstånd. 
I detta avseende utmärker sig två saker: först och främst var Patrick, vår guide, perfekt på alla sätt – mycket professionell, kunnig, vänlig, flexibel och så vidare. Lägret i Serengeti var också otroligt bra! 5/5 för lägret, 6/5 för Patrick!

The Coffee Lodge

The Coffee Lodge var ganska bra – inte utmärkt, men en underbar kontrast till Serengeti med vänlig och hjälpsam personal. 3,5/5 inte 4 eftersom vi vid avresan blev placerade i intilliggande rum med en annan grupp och det fanns en glasruta över dörren emellan, vilket innebar att om någon tände en lampa var båda rummen upplysta. Rummet på återresa var mycket bättre 🙂

Warere på Zanzibar

Warere på Zanzibar var också mycket, mycket bra, ett mycket mindre hotell än vi trodde, vilket faktiskt var ett plus eftersom gäster och personal känner varandra efter bara en dag eller två. Nackdelen är att du vid något tillfälle har provat allt på menyn, men deras nya F&B-chef Anne-Marie kommer att klara sig mycket bra där. 
Totalt sett ett vackert hotell och vi kan starkt rekommendera östra sidan av Nungwi för dem som söker en lugnare vistelse. Vi såg några av de andra hotellen på listan du tillhandahöll – Warere är ett mycket bra val, så länge du inte har något emot att vara lite längre bort från händelsernas centrum. Vi brydde oss inte eftersom dykcentret hämtade oss 4 dagar och vi promenerade till staden två andra dagar. Totalt sett 4,9/5.

Er partner på Zanzibar var den svagaste upplevelsen – kvinnan som skickades till hotellet insisterade på att försöka sälja oss snorklingsresor även efter att vi hade förklarat att vi hade bokat fyra dagars dykning, och hon verkade oförmögen att hjälpa oss att ordna vår sista dagsutflykt (kryddfarm och stenstad på väg till flygplatsen), så till slut ordnade vi det genom hotellet. Överföringen från flygplatsen var bra och din partner var mycket ursäktande över hur saker gick, så 2,5/5.

Dykning på Zanzibar

Dykning – vi bokade med Spanish Dancer som vi varmt kan rekommendera – de är kundfokuserade, problemfria (inkluderar transfer och utrustningshyra) och dykning på Zanzibar är som miljön i filmen ”Hitta Nemo” – en undervattens-Serengeti. 10% rabatt på förhandsbokning är också trevligt 🙂 Om nihar kunder som vill prova på dykning erbjuder de det också.

Allmänna saker:

• Att resa under första halvan av juni kan vara lite riskabelt med tanke på regn, men vi hade bara en eller två dagar med regn och njöt av två stora fördelar: För det första var vädret inte så hett än och för det andra var de flesta platser inte så trångt – särskilt Serengeti var ”relativt” tyst. Nackdelen var att leran och vägarna i Nungwi kunde vara lite obehagliga, men du kan promenera runt ön vid lågvatten, så ingen skada skedd 🙂

• Jag märkte att Patrick (vår safari-guide) var ovanligt kompetent och skicklig – han hjälpte två andra fordon som fastnade de få dagarna i Serengeti. Förvånande är att fordonen inte verkar vara utrustade med ens grundläggande verktyg – han fick låna en skruvmejsel från lägret vid ett tillfälle. Jag förstår att de flesta förare kanske inte bör släppas nära en verktygslåda eftersom kör- och mekaniska färdigheter inte är obligatoriska för Serengeti-guiderna, men jag föreställer mig att några grundläggande verktyg och några slangklämmor skulle kunna förebygga situationer där en safari avbryts medan ett reservfordon kommer från Arusha.

Saker vi önskade att vi hade vetat:

• Som nordeuropéer ogillar vi dricks. Med det sagt, i förhållande till den totala kostnaden är den rekommenderade dricksen inte så hög och vi gav gärna Patrick en bra dricks. Vi borde ha oroat oss mindre för detta från början 😉

• Kryddfarmarna är turistfällor, men – om du är intresserad av mat – är det värt att spendera några timmar där.

• Visum online är bra, men jag tror inte att det skulle ha sparats någon tid, så vi kunde ha skippat ansträngningarna att betala avgiften online 😉
(Kenzans anm: Avgiften är densamma varesig du skaffar visum online eller vid ankomst)

• En blandning av shilling och dollar skulle vara bra – vi tog bara dollar, vilket innebar att mentalt räknande är viktigt eftersom folk är villiga att använda den växelkurs som fungerar bäst för dem 😉 Möjligheten att få kontanter under resan är ganska begränsad dock, så jag är MYCKET nöjd med att vi tog nästan alla de dollar vi behövde. Slutligen fick vi de sista några hundralapparna från hotellet på Zanzibar till en bra kurs.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis var detta en extremt dyr semester, men era partners är verkligen mycket bra och vi kommer aldrig att glömma vår resa till Tanzania. Om vi någonsin kan ta oss dit utan att flyga, kommer vi definitivt att återvända – vi förstår nu helt hur människor förälskar sig i Östafrika!

Tack så mycket för den här fantastiska upplevelsen!

Edwin med resesällskap var i Tanzania juni 2023

Ett stort, hjärtligt tack till Edwin med resesällskap för denna suveräna återkoppling och extra tack för de väldigt fina bilderna! 
Är du själv nyfiken på en Tanzaniaresa så finns vi bara ett telefonsamtal eller email bort!

HÄR KAN DU LÄSA MER OM

Här hittar du ett urval av våra resor till Tanzania:

Safari i Tanzania

Etiketter:

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Relaterade inlägg: