vett & etikett på safarin

Vett & etikett på safarin

Inlägget är publicerat i kategori:

Du är äntligen iväg på din drömresa – en Tanzania safari! Vad behöver du egentligen tänka på när du sitter där i safaribilen? Här kommer en snabbguide till vett & etikett på safarin:

Lyssna på din driver/guide!

Om din din guide säger att du inte ska gå ur bilen – då går du helt enkelt inte ur bilen. Det kan finnas flera anledningar till detta. Dels kan vara i ett område där du helt enkelt inte får gå ur bilen, dels det kan finnas farliga djur i närheten.
Detsamma gäller om din guide inte vill stanna vid varje antilop. Han står i ständig kontakt med andra guider och har kanske något spännande i sikte för dig. Kanske en Cheetah-jakt, eller en leopard som vilar i ett träd.

Visa hänsyn – till dina medpassagerare och djuren

Håll en normal samtalston i bilden och försök att inte vara för högljudd. Detta kan skrämma bort djuren eller stressa dem. När allt kommer omkring kanske du dessutom stör dina medpassagerare. 

Lär dig några fraser på swahili

Alla uppskattar om du lär dig några fraser på landets språk. Här kan du hitta några av de vanligaste fraserna på swahili

Packa så lätt som möjligt

Fundera igenom vad du verkligen behöver ha med dig. Kanske du kan lämna någon väska i Arusha om du har mycket med dig. Utrymmet i din safaribil är begränsas och det ska packas i och ur många gånger.

Klä dig i naturfärger

Det finns en anledning till att det är så populärt att klä sig i khakifärger på din safari eller egentligen två. För det första så skrämmer starka klara färger djuren du vill se. Och för det andra drar de till sig insekter du inte vill ha nära dig som myggor & tsetseflugor. Så se till att klä dig i kläder i naturfärger för din och dina medpassagerares skull.

Ge din guide dricks

I Tanzania är det kutym att ge dricks till sin safariguide och deras lön är oftast helt beroende av dricks. När du reser med oss på Kenzan Travel ingår dricksen i din resa och vi ser till att guiden får marknadsmässig dricks.

Safari i Tanzania

Safari njema!


Etiketter:

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Relaterade inlägg: