Instagram Zanzibar

Instagram Zanzibar – Bästa platserna

Inlägget är publicerat i kategori:

Funderar du på vilka platser som är de bästa för instagram Zanzibar? Zanzibar saknar definitivt inte otroliga instagramspots. Fokus ligger såklart på de kritvita stränderna ackompanjerade av turkost hav och blå himmel men här tipsar vi om andra platser som kan förgylla ditt instagramflöde eller ditt fotoalbum.

The Rock

Restaurangen som klänger på den lilla klippön är näst intill osannolik. När det är lågvatten kan du enkelt promenera ut men under högvatten blir du hämtad i strandkanten av en båt.

Sjögräsodlingarna

En inkomstkälla på Zanzibar är sjögräsodlingarna. När det är lågvatten kan du enkelt urskilja dem där de står i rader på sjöbotten. Det är väldigt trevligt att följa med en lokal bybo ut för att få en förevisning om vad som händer bland både odlingar och allt annat som under vattnets yta.

Jozani Forest

Inte bara hem till den endemiska red colobus apan utan också Tanzanias minsta nationalpark. Här har du också möjlighet att vandra genom mangrove-träden.

Stone Towns vackra portar

Att gå på dörr-safari i Stone Town är en fröjd för ögat. De vackra dörrarna är utsökt snidade och visar på ett stort hantverkskunnande. Dörrkonsten på Zanzibar går tillbaka till slutet av 1600-talet, det vill säga nästan 400 år. Handsnidade, prydda med motiv som identifierar husägarnas ursprung, sociala ställning, identitet, religiösa övertygelse, Zanzibar-dörrarna är rena konstverk!

De vackra Dhow-båtarna

De vackra traditionella fiskebåtarna i trä. Du kan se hur de fortfarande tillverkas helt av manuellt kraft med traditionelle verktyg på stränderna i Nungwi & Stone Town

Forodhani Nightmarket

Marknader är alltid roliga ställen för en fotoutflykt och Forodhani är definitivt inget undantag. Varje kväll när solen går ner förvandlas Forodhani Garden Park till en myllrande matmarknad.

Mnemba Island

Själva ön Mnemba är en privat ömed en resort på så dit kommer du inte om du inte är villig att betala typ €1200/natt men till vattnet runt omkring går det många båtutflykter eftersom du här hittar Zanzibars bästa snorkel & dykställen.

Emerson Spice

Alla takbarsälskares dröm och bästa vyn över Stone Town. Denna stämningsfulla byggnad från 1800-talet, byggd i swahili-arabisk stil, tillhörde en gång Zanzibars siste swahilihärskare och har omsorgsfullt restaurerats.

Instagram Zanzibar – bästa platserna via kartan:

Det var ett urval av alla fotogeniska platser på Zanzibar. Har du några egna favoriter? Tipsa oss gärna.
Du kan hitta fler tips på instagramplatser för Seychellerna, BarbadosTobago.


Etiketter:

Vår samarbetspartner:

Nyfiken på en resa till Tanzania? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Relaterade inlägg: